Sposób przygotowania

Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z papryką konserwową kroimy kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i przekrawamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Odcedzamy, kroimy w ćwiartki. Kapustę siekamy i gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Odcedzamy. Cebule obieramy, drobno siekamy i mieszamy z mięsem. Smażymy na rozgrzanym oleju ok.7 minut. Wlewamy bulion i dusimy 15 minut. Dodajemy czerwoną paprykę i zieloną paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy jeszcze około 10 minut. Dodajemy paprykę konserwową, ziemniaki i kapustę. Doprawiamy mielonymi paprykami. Mieszamy. Zagotowujemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !