Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina marynowana w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki z wołowiny 4
oliwy 5 łyżek
salamandra - -
pieprz - -
cebula 1
czerwonego wytrawnego wina 2-3 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1
pieprzu 6 ziaren
tymianku 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina marynowana w winie

Przygotowanie marynaty: cebule pokrój w plasterki, połącz z 2 łyżki oliwy, czerwonym winem, liściem laurowym, pieprzem i tymiankiem, wymieszaj. Mięso lekko rozbij, polej marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 6-12 godzin. Wyjmij z marynaty i popieprz. Piecz na mocno rozgrzanym grillu po 2-3 min z każdej strony. Posmaruj oliwą, podnieś kratke na wyższy poziom i piecz mięso jeszcze po 5-6 min z każdej strony. Posól i podawaj cebulą z marynaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 20.05.2011 18:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak