Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i hartujemy. Fetę kroimy w kostkę. Szczypiorek i natkę myjemy, osuszamy i siekamy. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Fenkuła oczyszczamy i z papryką kroimy w kostkę. Kiełbaski gotujemy, wyjmujemy i kroimy w grube plastry. Do wywaru dodajemy pomidory, paprykę i fenkuła. Gotujemy 10min. Dodajemy kiełbaski i osączony groszek. Doprawiamy. Wsypujemy zieleninę ( cześć odkładamy). Jogurt mieszamy z koncentratem pomidorowym i mąką. Dodajemy do sosu. Mieszamy i chwilę gotujemy. Makaron wykładamy na talerze , polewamy sosem, posypujemy fetą i resztą zieleniny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !