Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1 kg
cebula 1 szt
marchewka 3 szt
żółta papryka 2 szt
zielona papryka 2 szt
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
majeranek
koperek 3 łyżki
bulion 1 l
natka pietruszki 3 łyżki
papryka czerwona 2 szt
kapusta włoska 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryką

Warzywa oczyszczamy i myjemy. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę szatkujemy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne. Miąższ wraz z cebulą i kiełbasą kroimy w małą kostkę. Do gorącego bulionu wsypujemy warzywa i kiełbasę. Doprawiamy i gotujemy do miękkości. Posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak