Sposób przygotowania

1. Mąke, kawałki masła, cukier, cukier waniliowy i zagnieć, podziel na pół. Jedną część zagnieć z kakao, drugą ze śmietaną. Schłodź.
2. Po 2/3 każdego ciasta rozwałkuj na grubość 1 cm. wytnij paski. Po trzy paski ułóż obok siebie na przemian kolorami, na to jeszcze 2 warstwy po trzy paski. Pozostałe ciasta rozwałkuj na grubość 0,5 cm. Połowę ciastek owiń jasną częścią, resztę ciemną. Piecz ok. 15 min. w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !