Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w mleku z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 5 szt.
cebula 3 szt.
śmietana 18 proc 1 szkl.
ziemniaki 1,5 kg
ocet 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w mleku z ziemniakami

1. Śledzie moczymy 10 min. Dwie cebule kroimy w piórka, oprószamy solą. Gdy zmiękną rozcieramy. Dodajemy 2 drobno pokrojone śledzie, łączymy. Wlewamy litr przegotowanej, zimnej wody, śmietanę i ocet, przyprawiamy. Dodajemy pokrojone na kawałki pozostałe śledzie. Wstawiamy na 30 min. do lodówki.
2. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z masłem i posiekaną pozostałą cebulą dusimy. Podajemy do śledzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak