Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
jajko 6
mąka pszenna 2 szklanki
olej 7 łyżek
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
kakao 1 łyżka
mak 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowa

Kostkę masła, cukier utrzeć razem, dodawać na zmianę jajka z mąką. Wszystko wymieszać, dodać olej i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie razem utrzeć. Podzielić ciasto na 3 równe części. Jedną warstwę zostawić taką jaka jest, do drugiej dodać łyżkę kakao, do trzeciej 0,5 szklanki maku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 10.04.2012 15:37
pycha
stokrotka 23.06.2011 17:57
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak