Sposób przygotowania

Mięso mielone wyrobić z ugotowanym (tak na 3/4 miękkości) ryżem, z jajkami, startą na tarce cebulą i przyprawami (kucharkiem, pieprzem, papryką. Kapustę sparzyć, obrać z liści. Z liści ściąć nerw i zawinąć w nie farsz. Gołąbki lekko podsmażyć na smalcu i przełożyć do garnka w którym będą się gotować. Na pozostałym smalcu podsmażyć cebulkę i dodać ketchup rozmieszany z wodą. Takim sosem podlać gołąbki i gotować ok 40min.

Komentarze

  • 2
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    pycha mniam,mniam :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    takiego apetytu mi narobiłaś na gołąbki że jutro i u mnie będą gościć na obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    gołąbeczki gołąbeczki uwielbiam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    baaardzo apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudowne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Właśnie dzisiaj mam gołąbki z młodej kapusty....pycha1
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki - też muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ja też w sobotę znowu robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    Uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    smaczne...lubimy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !