Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubijamy z cukrem na bezę, żółtka ucieramy z kawą i łączymy z ubitymi białkami na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy cienką warstwą na blaszkę wyłożoną papierem. Piec 10 min w temp. 200 st, zwilżyć ściereczkę wodą, upieczone ciasto wyjąć na ściereczkę, zdjąć papier i zwinąć w rulon i ostudzić.
Krem :
można zrobić z przepisu na opakowaniu, ale ja robię tak. Zimne mleko ubijamy z proszkiem kremowym i łączymy z utartym masłem, całość ucieramy jeszcze chwilkę na puszysty krem. Rozwijamy ostudzone ciasto i smarujemy kremem zostawiając do posmarowania rolady, posypujemy jagodami, zwijamy delikatnie w rulon, smarujemy resztą kremu (możemy ciasto udekorować lub zostawić tak jak jest.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    przepięknie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    piękna rolada!
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    piękna rolada.... ciasto wykonane profesjonalnie ....powiedzialabym- jakz cukierni...
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo apetyczna rolada!
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda bardzo smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !