Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto japońskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 kostki
cukier 1,5 szklanki
manna 9 łyżek
mak 30 dkg
jajko 9
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 60 dkg
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 3/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto japońskie

Mak zmielić, jabłka utrzeć na grubych oczkach. Margarynę ( 1 kostkę) utrzeć, dodać po jednym żółtku, ubić pianę. Wymieszać margarynę z makiem. Dodać jabłka, na koniec mannę z proszkiem do pieczenia. Piec w piekarniku aż się upiecze, (trzeba sprawdzać, ponieważ czas i temp. zależy od posiadanego piekarnika). Zrobić biszkopt z 8 jaj (według tradycyjnego przepisu na biszkopt) Ugotować budyń w 3/4 litra mleka (może być budyń waniliowy, śmietankowy według uznania) Zimny budyń utrzeć z margaryną (1 kostkę). Biszkopt przekroić. Układać warstwami, biszkopt, krem, ciasto makowe, krem i biszkopt. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 21.04.2012 14:15
fajne
misia53 01.06.2011 20:24
podobne robię ....bardzo fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak