Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka imieninowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10-15 dag
sklarowane masło 2 łyżki
koperek posiekany 3 łyżki
keczup
majonez
pieprz
sól
wędzony łosoś 10 (cienkie plasterki)
kawior 1-2 łyżek
jajko ugotowane na twardo 5 szt
ryż ugotowany 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka imieninowa

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Gdy przestygną, wymieszać je z ryżem i koperkiem, doprawić do smaku keczupem, majonezem ,pieprzem i solą.Z powstałej masy uformować 10 lekko spłaszczonych kulek. Następnie każdą owinąć plasterkiem łososia i ułożyć na półmisku. Na każdej porcji ułożyć połówkę jaja i przybrać odrobiną kawioru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.05.2011 16:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak