Sposób przygotowania

Ciasto:Margarynę siekamy,dodajemy mąkę,cukier i żółtko i szybkimi ruchami zagniatamy gładkie ciasto.Owijamy je folią,wkładamy do lodówki na 30 minut.Następnie 3\\4 ciasta wałkujemy na okrągły płat o średnicy 24cm i wykładamy nim dno tortownicy.Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krem:Z mleka,cukru i budyniu gotujemy gęsty krem.Miękki twaróg doprawiamy cukrem waniliowym i mieszamy go z jeszcze ciepłym kremem budyniowym.
Z piekarnika wyjmujemy podpieczony spód.Z pozostałego ciasta wałkujemy podłużny pas i wylepiamy nim boki formy.Wkładamy na ciasto połowę kremu twarogowego,a na nim rozkładamy połowę odsączonych mandarynek.Owoce przykrywamy pozostałym kremem i całość wstawiamy do piekarnika.Dopiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do schłodzenia.Następnie wyjmujemy i dekorujemy je jagodami i pozostałymi mandarynkami.Owoce smarujemy galaretką przygotowaną według instrukcji na opakowaniu.Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacyjny ten przepis-napewno go wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !