Sposób przygotowania

Do garnka wlej dużą ilość wody(około 2 litry na szklankę ryżu)zagotuj,lekko posól i wrzuć ryz.Gotuj go około 20 minut,aż będzie miękki.Krewetki obierz,umyj i dokładnie osusz.Zalej je sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut.Marchewki i kalafiora zagotuj,odlej wodę i odstaw do wystygnięcia.Na patelni rozgrzej oliwę,wrzuć krewetki,posyp czosnkiem granulowanym i obsmaż z obu stron,aż będą różowe.Przygotuj sos:mąkę wymieszaj ze śmietaną.Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję,całość wlej do krewetek.Następnie dodaj warzywa.Cały czas mieszając duś jeszcze 2 minuty,aż sos zgęstnieje.Dodaj groszek i wymieszaj.Przełóż ryż na talerz i polej go sosem.Udekoruj natką pietruszki.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wykwintny przepis
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam krewetki! chętnie wypróbuję ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !