Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 2/3 szklanki wrzącej wody, przelać do formy, wystudzić i wstawić do lodówki by stężała. Owoce umyć, osuscyć. Pozbawione pestek czereśnie skropić rumem, przykryć i na 30 minut wstawić do lodówki. Jabłka i morele obrać, przekroić, usunąć pestki i gniazda nasienne, pokroić miąższ w zapałki, jabłka szybko skropić sokiem z cytryny.Wrzucić do salaterki, posypać cukrem pudrem, schłodzić. Dodać czereśnie, pokrojoną w kostkę galaretkę i winogrona wymieszać i rozłożyć do pucharków.udekorować i posypać wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !