Sposób przygotowania

Filety śledziowe opłucz w wodzie i drobno pokrój. Ziemniaki umyj, obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij. Boczek pokrój w kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż boczek z cebulą.
Do masy z ziemniaków dodaj boczek z cebulą, żółtka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Białka ubij. Wraz z mąką i pokrojonymi śledziami dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj.
Z ziemniaczano- śledziowej masy uformuj placki, usmaż na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nigdy nie robiłęm i nie miałem niestety okazji jesc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !