Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karaś w zalewie octowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karaś
sól
mąka
cebula
ocet
przyprawa do zup w płynie

Przepis i sposób przygotowania na: karaś w zalewie octowej

rybę oczyścić umyć i osolić posypać przyprawą do ryb na chwilę odstawić obtaczać w mące i upiec na oleju na złoty kolor z obu stron,cebulę obrać i pokroić na półplasterki przekładać w misce rybę z cebulą dodać liść laurowy,ziele angielskie,pieprz do ryby dodać tłuszcz z patelni od smażenia jeśli nie jest przypalony następnie przygotować zalewę zagotować wodę wlać do rondelka dodać octu i odrobinę przyprawy w płynie,wymieszać i zalać gorącą zalewą ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.10.2013 19:42
smaczna jest taka rybka
Motorek 10.10.2011 10:40
super
irenka 03.08.2011 16:33
ooooooo uwielbiam,pycha
halina17 20.05.2011 14:54
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak