Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po marynarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

owoce morza 250 g
śmietana słodka 1 szklanka
sok z cytryny 1\\2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron 1\\2 szt
natka pietruszki do smaku
cebula 1\\2 szt
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po marynarsku

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Odcedź i spłucz zimną wodą.W rondelku rozgrzej dwie łyżki masła,przesmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę,dodaj oczyszczone i pokrojone owoce morza.Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż.Następnie zalej sos śmietaną.Dopraw solą i pieprzem,wlej sok z połowy cytryny do smaku.Na koniec dodaj do sosu resztę masła i drobno posiekaną natkę pietruszki.Danie udekoruj listkami pietruszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak