Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z selera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt
masło lub margaryna 30 gram
sól
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z selera

Seler obieramy i kroimy w plastry 1,5 cm,wkładamy do zimnej osolonej wody i gotujemy 25 min.,następnie odcedzamy.W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy warstwami plastry selera i tarty ser.Pierwszą warstwą musi być seler a ostatnią ser.Na wierzch układamy grudki masła ustawiamy wysoko w gorącym piekarniku i zapiekamy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 01.10.2011 17:59
zapowiada się znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak