Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory w oleju

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
sól gruba
sos
ocet winny 2 łyżki
olej 6 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pory w oleju

Ocet rozścieramy z solą mieszając drewnianą łyżką i dolewamy powoli olej,dodajemy pieprz i mieszamy.Pory obieramy nacieramy wzdłuż na 4 części i dobrze płuczemy,związujemy je w małe pęczki i wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 30 min,następnie je osączamy kładziemy na półmisku i rozwiązujemy.Podajemy ciepłe polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.08.2011 08:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak