Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane ozorki cielęce w sosie czosnkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki 5 sztuk
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 10 dag
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane ozorki cielęce w sosie czosnkowym

Ozorki dokładnie oczyścić , umyć i ugotować (1,5 godziny).
Pod koniec gotowania do ozorków dorzucić drobno pokrojone: marchewkę, seler, pietruszkę i przyprawy.
Ugotowane ozorki wyciągnąć z wywaru, oczyścić ze skórek i wyłożyć na talerzyki.
Udekorować je ugotowanymi warzywami i polać sosem czosnkowym : (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/132189/sos-czosnkowy-manka.html).
Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.05.2012 14:26
dobre
zuzanna_z 23.04.2012 12:18
dobre
jasiek 07.03.2012 11:26
oj nie dla mnie
misia53 17.10.2011 15:23
to by mi smakowało
barbara11561 15.08.2011 14:38
pyszne ozorki-bardzo lubię
Justyna Jussstiii 22.07.2011 18:52
super
joanna77 16.07.2011 19:26
lubie ozorki
piotereq 01.07.2011 14:35
fajne
Ania67 22.06.2011 09:07
ciekawy przepis
Dorota59 12.06.2011 11:34
coś dla mnie-uwielbiam ozorki
AgaS10 03.06.2011 06:16
smaczne:)
Justyna Jussstiii 25.05.2011 08:52
pycha
Kuchareczekjeden 21.05.2011 08:57
bardzo lubię ozorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak