Sposób przygotowania

Fasolkę obieramy myjemy i gotujemy 20 min w osolonej wodzie,odcedzamy i osączamy.Marchewkę obieramy kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wrzącej wody gotujemy 20 min,także odcedzamy i osączamy.Pory obieramy odcinamy zielone części i kroimy na kawałki,gotujemy 10 min w osolonej wodzie.Jarzyny kolejno miksujemy,do marchewki dodajemy estragon do fasolki szczypiorek a do porów trybulę.Do każdej zmiksowanej jarzyny dodajemy po 3 żółtka,wlewamy 1/3 puszki mleka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dobrze mieszamy.Podłużną formę do keksów smarujemy tłuszczem i kolejno wlewamy masę porową,marchewkową a na końcu fasolową.Pieczemy na parze w gorącym piekarniku 1,5 godziny.Podajemy do drobiu cielęciny lub schabu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !