Sposób przygotowania

Filety umyć,osuszyć.40dag dorsza odłożyć ,resztę ryb zemleć.Dodać jajka ,śmietanę,masło,sól,pieprz,wymieszać i wstawić na 1godz do lodówki.Groszek gotować 10min,odcedzić.Marchewke obrać ,umyć,gotować 15min,pokroić w kostkę.Pieczarki umyć,posiekać i dusić na oliwie 5min.Masę rybną wymieszać z jarzynami i pieczarkami.Podłużną formę wyłożyć papierem i kłaść na przemian masę rybną oraz filety z dorsza.Formę z terriną włożyć do płaskiego naczynia napełnionego gorącą wodą i piec 1godz i 30min w piekarniku nagrzanym do temp.180C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !