Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ferrina z ryb

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12dag
jajko 3
śmietana 350ml
pieczarki 30dag
marchewki 2
mrożony groszek 15dag
oliwa 3łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ferrina z ryb

Filety umyć,osuszyć.40dag dorsza odłożyć ,resztę ryb zemleć.Dodać jajka ,śmietanę,masło,sól,pieprz,wymieszać i wstawić na 1godz do lodówki.Groszek gotować 10min,odcedzić.Marchewke obrać ,umyć,gotować 15min,pokroić w kostkę.Pieczarki umyć,posiekać i dusić na oliwie 5min.Masę rybną wymieszać z jarzynami i pieczarkami.Podłużną formę wyłożyć papierem i kłaść na przemian masę rybną oraz filety z dorsza.Formę z terriną włożyć do płaskiego naczynia napełnionego gorącą wodą i piec 1godz i 30min w piekarniku nagrzanym do temp.180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 20.05.2011 13:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak