Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja nadziewane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
Szczypiorek cienki 5 szt
majonez 4 łyżki
musztarda 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: jaja nadziewane pieczarkami

Jajka ugotuj na twardo.Ostudź,obierz ze skorupek.Przekrój wzdłuż na pół,delikatnie wyjmij żółtka.Pieczarki obierz,pokrój na kawałki.Cebulę obierz,pokrój w kostkę.Szczypiorek opłucz,osusz,posiekaj.Oliwę rozgrzej na patelni,podsmaż pieczarki i cebulę.Następnie zmiel razem z żółtkami w maszynce o drobnych oczkach.Dodaj posiekany szczypiorek,po łyżce majonezy i musztardy,wymieszaj,przypraw do smaku sola i pieprzem.Farszem napełnij wydrążone białka,nadzienie lekko uklep.Jajka ułóż na półmisku.Resztę majonezu,musztardy i jogurt naturalny wymieszaj,przypraw do smaku sola i pieprzem (możesz też dodać łyżkę świeżych,posiekanych ziół-szczypiorku,estragonu,bazylii czy lubczyku.)Sos rozsmaruj na faszerowanych jajkach.Podawaj od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak