Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka wieprzowa z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe
cebula
olej
curry
sól
pieprz
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka wieprzowa z jabłkami

Mięso natrzeć pieprzem i curry i po dwóch godzinach zrumienić na oleju na złoty kolor.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,a na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę i jabłka, podlać wodą .Mięso obłożyć podsmażoną cebulą i jabłkami i piec około 30 minut w temp.220 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 30.09.2011 10:31
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak