Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wędliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 10 szt
Kurczak panier do drobiu Prymat do smaku
jajko 1 szt
sól do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wędliny

Polecam wykorzystać resztę wędlinki. Doskonale sprawdza się mortadela lub mielonka. Kroimy grube plastry - grubości ok 1 cm. Obtaczamy w jajku przyprawionym solą i pieprzem i panierce. Smażymy do czasu zarumienienia się panierki. Polecam patelnię teflonową, do której używamy minimalną ilość tłuszczu. Dosoknale nadaje się do klasycznego obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.05.2012 10:28
smaczne
MagdaXXX 10.05.2012 14:52
nie jadłam jeszcze czegoś takiego ale pomysł świetny
olkaaa 29.04.2012 13:05
super
Dorota37 19.03.2012 14:38
Ciekawy przepis?
mala2021 01.03.2012 13:31
super pomysł ,na wykorzystanie resztek
mic 25.02.2012 15:38
o ja taką to robice tylko z martadeli,
Krystyna32 29.01.2012 00:14
?wietny pomys?
Agnieszka/picola 26.09.2011 19:15
ciekawe
kriso 26.06.2011 13:27
super przepis
magical66 22.06.2011 22:47
jeszcze takich kotletów nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak