Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka duszona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
boczek 10 dkg
masło lub margaryna 30 gram
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka duszona

Brukselkę dokładnie płuczemy kilka razy w wodzie a następnie wrzucamy do wrzącej wody,gdy woda ponownie się zagotuje odcedzamy i przelewamy zimną wodą i osączamy.Boczek kroimy w kostkę i na wolnym ogniu go stapiamy na rozgrzanym maśle,dodajemy brukselkę sól i pieprz i dusimy pod przykryciem 30 min.Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.12.2011 10:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak