Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż ze szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 35 dkg
masło 100 gram
bułka 200 gram
szparagi 1 pęczek
śmietana 2/3 szklanki
sól
mąka ryżowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ryż ze szparagami

Ryż dokładnie płuczemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min,odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z masłem przykrywamy i wstawiamy do piekarnika letniego na 25 min.Szparagi wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy do miękkości ok 30 min.,następnie odcedzamy i przecieramy przez sito.Rozgrzewamy w rondelku 50 gram masła dodajemy mączkę ryżową mieszamy i rozprowadzamy gorącą wodą,następnie dodajemy śmietanę i przetarte szparagi mieszamy i doprawiamy do smaku.Ryż wyjmujemy z piekarnika i łączymy go z kremem szparagowym.Bułkę kroimy na kromki i na reszcie masła smażymy grzanki.Na każdą z grzanek kładziemy trochę ryżu ze szparagami. Resztę ryżu wykładamy na środek ogrzanego półmiska a wokół układamy grzanki z porcjami ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.09.2011 08:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak