Sposób przygotowania

Ryż dokładnie płuczemy i wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min,odcedzamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z masłem przykrywamy i wstawiamy do piekarnika letniego na 25 min.Szparagi wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy do miękkości ok 30 min.,następnie odcedzamy i przecieramy przez sito.Rozgrzewamy w rondelku 50 gram masła dodajemy mączkę ryżową mieszamy i rozprowadzamy gorącą wodą,następnie dodajemy śmietanę i przetarte szparagi mieszamy i doprawiamy do smaku.Ryż wyjmujemy z piekarnika i łączymy go z kremem szparagowym.Bułkę kroimy na kromki i na reszcie masła smażymy grzanki.Na każdą z grzanek kładziemy trochę ryżu ze szparagami. Resztę ryżu wykładamy na środek ogrzanego półmiska a wokół układamy grzanki z porcjami ryżu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !