Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z jeżynami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 30 dkg.
margaryna 1 kost.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
mąka 2 szkl.
woda 3 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z jeżynami

w rondelku rozpuścić margarynę z cukrem lekko przestudzić wbić jajka mieszając dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać na jednolitą masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na wierzch posypać umyte i osączone jeżyny jeśli są świeże lub mrożone ja użyłam mrożonych nie trzeba rozmrażać upiec w temp.180st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.11.2013 17:11
uwielbiam jeżyny
dorotka0000025 21.10.2013 17:54
pychaaaaaaa
caralajna 18.07.2012 10:21
apetyczne ciasto, kusi :)
Seba 08.07.2011 18:28
pycha
Grazyna0211 24.05.2011 09:12
jak z jeżynami to napewno smaczne
Robert10 22.05.2011 12:04
napewno wypróbuję ten przepis
SmacznaPyza 20.05.2011 16:51
tak lubię jeżyny, że chyba do ciasta by nie trafiły bo zjadłabym je same :-)
Nina7 20.05.2011 08:22
pyszniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak