Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułaka 1 szt
cebula 0,5 kg
czosnek 2 ząbki
masło 2,5 dkg
żółtko jajek 3 szt
śmietana 0,5 szkl
rosół 1 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

bułkę pokroić w kostke skropić masłem i wstawić do piekarnika zeby wyschła. Cebulę i czosnek drobno zsiekać i zeszklić na maśle. Zalać rosołem i gotowac ok pół godz. na wolnym ogniu. Przecedzić i cebule zmiksować. Zupę zagęścić żółtkami i śmietaną doprawić do smaku podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 16.09.2013 12:28
fajna zupka :-)
agnieszka214 17.03.2013 07:35
fajny pomysł musze kiedyś zrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak