Sposób przygotowania

kurczak natrzeć solą i pieprzem odstawić na godz pokroić na porcję i podsmażyć na złoty kolor przełożyć wraz z tłuszczem do rondla pory pokroić na talarki włożyć do mięsa i dusić na małym ogniu gdy mięso będzie miękkie przełożyć do salaterki a do utworzonego sosu dodać śmietankę rozmieszaną z żółtkiem i zagrzać sos doprawić do smaku i wylać na mięso podawać z ziemniakami puree.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    napewno pyszny taki kurczak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    musi być smaczny,spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !