Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki z młodej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sparzonych lisci kapusty 10
cebula 1
żółtego sera 30 dag
czerwonej papryki 1/2
żółtko jajek 2
białego wina 40 ml
koncentratu pomidorowego 2 lyzki
masła 2 lyz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki z młodej kapusty

cebulę i paprykę posiekaj wymieszaj z tartym serem i żółtkami.przypraw na kazdy liść kapusty nałóż po lyzce farszu brzegi unies uformuj sakiewkę,zawiąż nitką .włóż do garnka wlej gorący bulion z winem gotuj pod przykryciem okolo 20 min.sakiewki wyjmij wywar polacz z koncentratem i ze stopionym masłem zagotuj przypraw. gotowe sakiewki polej sosem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.01.2012 15:24
pycha
Motorek 20.07.2011 22:14
super
Beatris 21.05.2011 13:09
Ciekawy przepis. Można poeksperymentować z farszem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak