Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kukurydzą i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 80 dag
oliwa 3 łyżki
kurydza 1 puszka
Kiełbasa suszona 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt.
śmietana kwaśna 1 szkl.
ogórki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kukurydzą i kiełbasą

1. Ziemniaki przeciąć wzdłuż. Posmarować oliwą i ułożyć przecięciem do dołu na płaskiej blasze. Zapiekać 10 min. w 200 stopniach.
2. Kukurydzę i korniszony osączyć z zalewy. Ogórki pociąć w grupsze słupki. Oczyszczone dymki pokroic na kawałki, a kiełbase w kosteczkę. Przygotowane składniki wymieszać w salaterce przed podaniem polac kwaśna śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak