Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe pulpeciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
kajzerka 1 szt
czosnek 2 ząbki
ser żółty 20 dkg
jajko 2 szt
grysik 2 łyz
koncentrat pomidorowy 2 łyż
mąka 2 łyz
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: serowe pulpeciki

mięso mielone wymieszać z rozmięknioną kajzerką dodać rozdrobniony czosnek, grysik sól pieprz oraz oregano zrobić małe pulpeciki w każdy nakładać kawałeczki sera w środek obgotować w bulionie a gdy będzie miękkie dodajemy koncentrat oraz mąką i robimy sos. Doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 14.01.2013 16:26
fajny dodatek
agnieszka214 26.09.2012 18:53
lubie takie
Pani Domu 02.08.2012 12:04
świetny pomysł
eli82 13.07.2012 11:11
super
angelika14 28.04.2012 19:52
rewelacyjne
olkaaa 18.11.2011 07:33
muszę spróbować
aacaac 11.06.2011 21:04
ciekawe
Beatris 23.05.2011 10:47
Kotlety mielone z serem już robiłam, ale pulpecików jeszcze nie. Muszę to nadrobić.
pawel6 20.05.2011 08:21
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak