Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 60 dag
cebula 3 szt.
czosnek 1 ząbek
sól 2 łyżeczki
olej 2 łyżki
papryka mielona 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
kminek 1/2 łyżeczki
ziemniaki 50 dag
papryka 2 strąki
pomidory 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w warzywach

1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić w garnku na oleju. Dodać pokrojoną w plastry karkówkę, szybko zrumienić z obu stron.
2. Do mięsa dolać 2/3 szkl. gorącej wody i gotować do miękkości 50 min. ziemniaki obrać. Papryki i pomidory oczyścić z pestek.
3. Warzywa pociąć na kawałki i dodać do mięsa na 25 min. przed końcem gotowania. Gotowe danie przyprawić solą, pieprzem, papryką i kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 02.11.2012 20:41
pyha to mala powiedziane
MAR3STA 21.06.2011 21:31
pycha mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak