Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane bakłażanem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
bakłażan 3 plastry
cebula 1/4 szt
groszek konserwowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon szczypta
śmietana 12% 250 ml
jajko 1 szt
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka
żółty ser do posypania
pieczarki 4-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane bakłażanem

Bakłażan posolić i odstawić.
Z pieczarek wyłamać korzonki i posiekać je. Mięso pokroić w drobną kosteczkę, cebulę również drobno posiekać. Bakłażan wypłukać i osuszyć, pokroić w kosteczkę. Na tłuszczu przysmażyć mięso, trzony pieczarek, cebulę i bakłażan, doprawić do smaku, dodać groszek i wymieszać. Nadziać pieczarki ułożyć je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i jeśli zostaje nam nadzienie to wrzucić je na dno. śmietanę wymieszać z jajkiem i mąką, doprawić solą i pieprzem i polać pieczarki. zapiec ok 30 min w temp ok 200 st. pod koniec posypać żółtym serem. wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika.
Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 25.12.2012 19:00
fajne
Misiek1 20.05.2011 10:37
ciekawa propozycja:)
Emilia22 19.05.2011 19:37
wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak