Sposób przygotowania

Bakłażan posolić i odstawić.
Z pieczarek wyłamać korzonki i posiekać je. Mięso pokroić w drobną kosteczkę, cebulę również drobno posiekać. Bakłażan wypłukać i osuszyć, pokroić w kosteczkę. Na tłuszczu przysmażyć mięso, trzony pieczarek, cebulę i bakłażan, doprawić do smaku, dodać groszek i wymieszać. Nadziać pieczarki ułożyć je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i jeśli zostaje nam nadzienie to wrzucić je na dno. śmietanę wymieszać z jajkiem i mąką, doprawić solą i pieprzem i polać pieczarki. zapiec ok 30 min w temp ok 200 st. pod koniec posypać żółtym serem. wstawić jeszcze na chwilę do piekarnika.
Podawać z grzankami posmarowanymi masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda znakomicie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawa propozycja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !