Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
Majeranek suszony Prymat
pietruszka 1 szt
czosnek 1 ząbek
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę zalać zimną wodą i moczyć w niej przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, dorzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce, ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa dodać do fasoli. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę i dodać do gotującej się zupy. Kiedy warzywa z fasolą będę już miękkie, doprawić zupę dość obficie majerankiem oraz solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać przecisnięty ząbek czosnku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.01.2013 12:37
zrobiłam na dziś fasolową ale dla odmiany zrobiłam zupkę krem, wyszła pyszna :)
annagebalska 01.09.2012 10:40
pycha
kate.500 17.06.2012 20:12
smaczna
Tika4444 15.12.2011 10:05
apetyczna zupka
Tika4444 15.12.2011 10:05
apetyczna zupka
Wacław 27.11.2011 16:05
pyszna !
Emilia22 19.05.2011 19:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak