Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70 dag
cebula 2 szt
olej do smażenia
czosnek 3 zabki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe w sosie własnym

Żeberka pokroić na porcje, obsypać przyprawą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 2 godzinki. Po tym czasie wrzucić je na gorący olej i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę i czosnek. Smażyć.W lać około 1 ½ szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 70 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.07.2012 07:06
wspaniałości
rzenia15 03.11.2011 20:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak