Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polpety w sosie smietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
śmietana ml
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
pieprz
sól
przyprawa do zup
Kucharek przyprawa uniwersalna
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Polpety w sosie smietanowym

Bułkę namoczyć odcisnąć dokładnie i przełozyć do miski z mięsem mielonym, wbić jajko, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić pieprzem , przyprawa do zup, kucharkiem i solą. Dokładnie wymieszać, z masy formować pulpety. W garnku zagotować wodę, dodać kostkę rosołową. Do gotującego się wywaru przełożyć pulpety i gotować wszystko przez ok 15 min. Dodać śmietanę, doprawić do smaku i zagotować na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.07.2013 17:25
bardzo apetyczne
Łukasz15 18.07.2013 09:44
Smaczne pulpeciki
Rybciia 12.03.2012 23:35
apetyczne
Tika4444 01.03.2012 21:10
świetne pulpeciki
Tika4444 01.03.2012 21:10
świetne pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak