Sposób przygotowania

Żeberka umyć,pokroić na porcje.Doprawić solą,pieprzem,papryką i czosnkiem.Skropić olejem,wymieszać,odstawić na 1 godzinę.Młode ziemniaki dokładnie umyć,jeżeli są zbyt duże przekroić na pół.Doprawić solą,czosnkiem i słodką papryką.Skropić olejem,wymieszać i również odstawić na godzinę.Na blachę lub naczynie żaroodporne rozprowadzić dwie łyżki oleju,wyłożyć żeberka wraz z ziemniakami,przykryć folią aluminiową i piec w 180*C ok.godziny.Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze przez pół godziny.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !