Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z buraków i fasoli białej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak ćwikłowy 1/2 kg.
fasola biała 1/2 szkl.
chrzan świeżo starty 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sok z cytryny
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z buraków i fasoli białej

fasolę namoczyć najlepiej na noc następnego dnia ugotować w wodzie której się moczyła,tak aby woda się wygotowała,buraki umyć ugotować obrać pokroić w drobne paski lub półplasterki,dodać fasolę,chrzan i majonez wymieszać przyprawić do smaku sokiem z cytryny,solą,pieprzem i cukrem ponownie wymieszać i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak