Sposób przygotowania

Ciasteczka roztworzyć,wybrać nadzienie ze środka,drobno pokruszyć.Masło roztopić,po przestudzeniu wlać do pokruszonych ciastek.Dodać kilka kropli olejku migdałowego,dokładnie wymieszać.Tak przygotowaną masą wyłożyć dno i boki foremek.Piec ok.10 minut w 180*C.Po upieczeniu wystudzić.Galaretkę rozprowadzić w jednej szklance gorącej wody.Do serka mascarpone wrzucić nadzienie z ciasteczek,dodać dwie łyżeczki cukru i dwie łyżki śmietany kremówki.Wymieszać.Truskawki umyć,usunąć szypułki,przekroić na pół.Każdą połówkę zanurzyć w tężejącej galaretce i odłożyć na talerz by całkowicie zastygła.Tartaletki wypełnić kremem mascarpone,a na wierzch ułożyć przygotowane truskawki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo apetycznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    super =)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    sliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !