Sposób przygotowania

Na ciasto; Połącz mąkę, proszek i cukier puder. Dodaj tłuszcz, żółtko, śmietanę i cukier waniliowy, wyrób ciasto. Schłóź. Tortownicę wyłóż pergaminem, z 3/4 ciasta zrób placek, piecz 15 min. Na masę: Tłuszcz utrzyj z cukrem dodając żółtka, dodaj ser, dżem, cukier waniliowy oraz aromat. Masę połącz z pianą z białek. Masę serowa wyłóż na podpieczony spód. Z pozostałego ciasta uformuj wałeczki, ułóż z nich na serniku oczka. Piecz 1 godz w 170*C. Ostudzony sernik udekoruj lukrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !