Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczna bouillabaisse

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1
sól
pieprz
czosnek 3ząbki
Szafran nitki Prymat szczypta
natka pietruszki 1\\2pęczka
olej 5łyżek
cebula 1
ziemniaki 5
pomidory 4
morskie ryby 85dag

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna bouillabaisse

Pomidory sparzyć,obrać,pokroić w kostkę.Ziemniaki umyć,obrać,pokroić w plastry.Cebulę i czosnek obrać,cebulę posiekać.Ryby oczyścić z łusek ,po odkrojeniu głów opłukać.W naczyniu rozgrzać olej ,zeszklić cebulę ,dodać ziemniaki i podsmażyć.Dodać opłukaną natkę pietruszki ,pomidory,szafran i zmiażdżony czosnek .Doprawić do smaku solą i pieprzem,gotować na małym ogniu 5min.Warzywa zalać wrzącą wodą .Ryby pokroić na kawałki i ułożyć na warzywach .Gotować na małym ogniu pod przykryciem 25min.Bagietkę pokroić na kromki,uprażyć na patelni .Ułożyć je na dnie talerzy ,zalać gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.01.2012 18:42
super pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak