Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki z mięsa mielonego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 3łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1szkl
ziarna sezamu 2łyżki
jajko 1
owczy ser 20dag
przyprawione mięso mielone 40dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki z mięsa mielonego

Ser pokroić w kostkę.Mięso podzielić na małe porcje i zrobić z nich placuszki.Na środku każdego placuszka ułożyć nadzienie kostki sera,zwilżonymi dłońmi uformować niewielkie kuleczki.Na talerzyku rozmącić jajko .Zraziki zanurzyć w jajku,panierować w bułce tartej zmieszanej z ziarnami sezamu.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć zraziki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.05.2011 13:12
Dobry przepis, tylko szkoda, że sera owczego u nas w sklepie nie kupię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak