Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek japoński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 1 kostka
cukier puder 45 dag
jabłka 60 dag
jaja 9 szt
proszek do pieczenia 2 łyżki
rodzynki 10 dag
kasza manna 9 łyżek
orzechy włoskie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: placek japoński

Na grubej tarce zetrzeć jabłka. Mak sparzyć i zemleć (dwa razy). Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mak, starte jabłka. Ubić pianę i dodać z kaszą manną oraz pozostałymi składnikami lekko mieszając. Piec w temp. 180stopni ok 40min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.12.2011 11:36
ile tego maku(?), bo w składnikach został pominięty
marzencia2007 23.05.2011 12:47
świetny placek ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak