Sposób przygotowania

w rondelku gotować śmietanę na wolnym ogniu i dodać czekoladę mieszając aż do rozpuszczenia,dodać masło,brandy lub inny alkohol w/g uznania i dalej mieszać,przecedzić do salaterki przez sitko i odstawić do wystygnięcia,przykryć i schłodzić w lodówce conajmniej 6-8 godzin,następnie formować kulki i układać na dużej blasze wyłożonej pergaminem,jeśli masa zrobi się zbyt miękka to schłodzić ją w lodówce,do przesianego kakao wrzucać po kulce i obtaczać ją a następnie obtaczać w orzechach,aby oblać czekoladą kulki musimy zamrozić,w rondelku rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej tak aby nie było grudek,lekko przestudzić,i zanurzać widelcem układać na blasze i ponownie schłodzić.jest to porcja na 20-30szt.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    aż ślinka leci na takie pyszne słodkości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo kuszące i pyszne słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !