Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki w boczku z sosem pieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 po 40 dag
boczek wędzony 6 plastrów
sól
pieprz
masło klarowane
śmietanka kremowa 250 ml
pieprz marynowany 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki w boczku z sosem pieprzowym

Każdą polędwiczkę pokrój na 6 kawałków. Posól, oprósz pieprzem. Plastry boczku rozetnij wzdłuż na połówki. Owiń nimi kawałki mięsa, zepnij wykałaczką.
Na patelni rozgrzej masło, smaż 20 minut mięso. Zdejmij z patelni, trzymaj w cieple.
Tłuszcz ze smażenia oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Rozprowadź winem i śmietanką. Dodaj marynowany pieprz. Mieszając, gotuj 5 minut. Dopraw. Polej polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MONIKA62 07.06.2012 12:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak