Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynadry wieprzowe z musztardą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynadry wieprzowe 4 szt
masło lub margaryna 40 gram
parówki 2 szt
wino białe wytrawne 100 g
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
pieczarki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: cynadry wieprzowe z musztardą

Cynadry obieramy z błon myjemy i kroimy na kawałki,parówki kroimy na pół a pieczarki oczyszczamy.Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu i na mocnym ogniu obrumieniamy parówki i kapelusze pieczarek,zdejmujemy z ognia i trzymamy w cieple.Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz i smażymy nerki na wolnym ogniu 5 min,solimy,wyjmujemy z patelni i osączamy.Patelnie znów stawiamy na ogniu wlewamy wino mieszamy z tłuszczem ze smażenia,i gotujemy zdejmujemy z ognia i dodajemy musztardę i mieszamy drewnianą łyżką.Cynadry parówki i pieczarki układamy na ogrzanym półmisku i polewamy gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak