Sposób przygotowania

Cynadry obieramy z błon myjemy i kroimy na kawałki,parówki kroimy na pół a pieczarki oczyszczamy.Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu i na mocnym ogniu obrumieniamy parówki i kapelusze pieczarek,zdejmujemy z ognia i trzymamy w cieple.Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz i smażymy nerki na wolnym ogniu 5 min,solimy,wyjmujemy z patelni i osączamy.Patelnie znów stawiamy na ogniu wlewamy wino mieszamy z tłuszczem ze smażenia,i gotujemy zdejmujemy z ognia i dodajemy musztardę i mieszamy drewnianą łyżką.Cynadry parówki i pieczarki układamy na ogrzanym półmisku i polewamy gorącym sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !